Bygg- och anläggningsprogrammet
Hur du ska tänka när du lägger ut och vibrerar betong så att betongkonstruktionen får rätt kvalitet. Den smartaste metoden för att återfylla ett fjärrvärmeschakt i ett bostadsområde. Vilken kulör du ska välja på väggarna för att förvandla ett vardagsrum från trist till trivsamt. Sådant kan du inte läsa dig till i en bok. Det måste du uppleva. I verkligheten, på en riktig arbetsplats.
Det får du göra på Bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningen passar dig som vill jobba med husbyggnationer, anläggningar under och ovan jord eller som målare. Efteråt har du alla kunskaper du behöver för att börja jobba direkt.
Välj mellan dessa inriktningar:
Husbyggnad
Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att renovera verandan på en gammal skärgårdsvilla till armering av betongelement vid bygget av ett 25-våningshus. Du får yrkeskunskaper så att du efter utbildningen kan jobba som bland annat träarbetare, armerare, betongarbetare, murare eller plattsättare.

Möt Melker, elev på Bygg och anläggning, inriktning Husbyggnad
Mark och anläggning
Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån markarbeten vid järnvägsbyggen till att lägga plattor och granitsten i en villaträdgård. Du får kunskaper om markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar. Efter utbildningen kan du arbeta som mark- och anläggningsarbetare.
Måleri
Det här är inriktningen för dig som vill jobba med alltifrån att liva upp fasadfärgen på en gammal kontorsbyggnad till att tapetsera nybyggda lägenheter. Du lär dig bland annat att spackla, måla och hänga tapet för att skapa trivsamma miljöer. Efter utbildningen kan du arbeta som målare.

Möt Cassandra, elev på Bygg och anläggning, inriktning Måleri
Vill du har mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet husbyggnation eller måleri?
Ring eller maila vår APL-koordinator Niclas Malmqvist